Melatonine

Aanschaffen van melatonine

Na een vermoeiende dag is het heerlijk om tussen de lakens te kruipen, onze ogen te sluiten en een reis in dromenland te beginnen. Het is niet alleen prettig, maar ook belangrijk. De slaapperiode is niet alleen bedoeld om het lichaam te laten uitrusten van de afgelopen dag, maar wordt ook gebruikt om het brein alle indrukken van de dag te laten verwerken. Voor het brein is de slaapperiode dan ook alles behalve een rustperiode. Bij onvoldoende slaap rust je lichaam onvoldoende uit, en kan het brein alle informatie niet goed verwerken. Je zult dan vermoeid opstaan. Alle reden om er dus voor te zorgen dat je voldoende slaap krijgt.

In slaap komen

Het in slaap komen wordt bevorderd door de aanmaak van melatonine. Zodra het donker wordt maakt je lijf zelf deze melatonine aan. Maar helaas niet altijd genoeg om in slaap te komen, of door allerlei omstandigheden wordt de melatonine alweer afgebroken. Bijvoorbeeld door spanning, of door het te laat nog in de weer zijn met beeldschermen. Door de te lage hoeveelheid melatonine in je lijf zul je moeite hebben in slaap te komen, of wordt je veel te snel en te vaak weer wakker. Het gevolg: de volgende dag ben je extra vermoeid en prikkelbaar.

Melatonine kopen

Als je merkt dat je niet goed in slaap valt, dan is het aan te raden de hoeveelheid melatonine die je lijf zelf aanmaakt wat te vergroten. Melatonine kopen kan bijvoorbeeld in tabletvorm. Vlak voor je gaat slapen neem je zo’n tabletje in. Hierdoor wordt het melatonine-peil in je bloed verhoogt en zul je gemakkelijker de slaap kunnen vatten. Hierdoor heb je een betere en optimalere slaapperiode, waardoor je de volgende dag heel wat frisser opstaat en kun je met een goed gevoel de activiteiten van de volgende dag gaan aanpakken.