Magnesium

Een tekort aan magnesium brengt je gezondheid in gevaar

Een tekort aan magnesium brengt je gezondheid in gevaar
Magnesium is een belangrijk mineraal dat onmisbaar is om goed te blijven functioneren. Houd je magnesiumvoorraad steeds op peil, want een tekort zorgt voor heel wat gezondheidsproblemen. De makkelijkste manier om een eventueel tekort aan te vullen zijn voedingssupplementen gecombineerd met een gezond, gevarieerd en evenwichtig eetpatroon.

Tekort brengt kettingreactie
Een tekort aan dit mineraal maakt niet alleen de overdracht van zenuwprikkels veel moeilijker. Het is even goed belangrijk voor het opnemen van vitaminen waaronder vitamine A en van andere mineralen zoals calcium, zink, kalium en koper.

Symptomen van zo een tekort
De belangrijkste symptomen van een tekort aan dit belangrijk mineraal zijn:

β€’ Stijve en pijnlijke spieren
β€’ Spierkrampen
β€’ Een verhoogde zenuwachtigheid
β€’ Angst en depressive
β€’ Een verzwakt immuunsysteem
β€’ Een te lage natuurlijke weerstand
β€’ Stress
β€’ Hoofdpijn
β€’ Concentratiestoornissen
β€’ Onrustige benen
β€’ Problemen met de spijsvertering

Je tekort aanvullen met voedingssupplementen en een gevarieerde voeding
Onze moderne voeding is onvoldoende om een tekort aan magnesium aan te vullen. Dat doe je best in combinatie met een hoogwaardig magnesiumsupplement. Voeding rijk aan dit belangrijk mineraal:

β€’ Groene bladgroenten: vooral spinazie maar ook andijvie, broccoli, alle soorten sla, peulvruchten, alle groene koolsoorten en tuin- en waterkers
β€’ Onbewerkte en dus ongezouten, niet geroosterde en ongebrande noten
β€’ Peulvruchten: zoals erwten, bonen, groentekiemen, kapucijner, linzen en kikkererwten
β€’ Rauwe cacaobonen
β€’ Zilvervliesrijst
β€’ Avocado

Gezond en gevarieerd eten is niet voldoende
Om de hoeveelheid mineralen aan te vullen en op een gezond niveau te houden is gezond eten onvoldoende. Onze moderne voeding bevat immers steeds minder gezonde voedingsstoffen en dus ook mineralen. De beste manier om over voldoende van dit magnesium te beschikken is je gezond en gevarieerd eetpatroon aanvullen met een hoogwaardig voedingssupplement met dit mineraal als basis.

Heb je een tekort aan magnesium en ben je op zoek naar een kwalitatief hoogstaand product? Maak dan zeker kennis met het uitgebreide gamma voedingssupplementen van BYFIT op: https://byfit.nl/magnesium