Gewrichtspijn

Gewrichtspijn tegengaan met behulp van voedingssupplementen

Bij oudere mensen komt het veel voor dat bepaalde bewegingen steeds pijnlijker en stroever worden. Dit heeft te maken met de gewrichten, deze zijn soms minder soepel geworden bij ouderen doordat het kraakbeen in de gewrichten steeds verder is weggesleten. Het kraakbeen zorgt er juist voor dat je gewrichten en wervels kunnen bewegen zonder enige moeilijkheid.

Het is niet altijd mogelijk, en zeker niet makkelijk, om van dit soort last af te komen. Zeker mensen die artrose ontwikkelen of ontwikkeld hebben, voelen enorm veel pijn bij bepaalde gewrichten die haast niet op te lossen valt. Maar er zijn wel manieren om als bepaalde bewegingen wat stroever worden, je lichaam te helpen met het onderhouden en herstellen van kraakbeen. Dit is een hele belangrijke functie van je lichaam, waarvoor je je lichaam en met name de beschadigde gewrichten veel rust moet geven. Zo wordt de slijtage geremd, en kan je lichaam werken aan het herstel.

Supplementen

Supplementen kunnen je lichaam helpen bij deze functie. Je lichaam gebruikt een aantal belangrijke bouwstoffen voor de aanmaak van kraakbeen, namelijk glucosamine en chondroïtine. Dit zijn natuurlijke en lichaamseigen stoffen, die helemaal schadeloos zijn voor je als je ze als supplementen slikt. In de juiste dosering kunnen ze je je lichaam goed helpen en bijdragen aan het tegengaan van gewrichtspijn.

glucosamine pillen

Kwaliteit

Glucosamine- en chondroïtine-supplementen zijn gemakkelijk te verkrijgen. Ze worden echter wel in sterk verschillende kwaliteiten aangeboden. Dat is dus iets om rekening mee te houden. Voor je lichaam is het belangrijk dat de bouwstoffen in supplementen met de juiste andere middelen worden gemengd in de supplementen, zodat je lichaam ze goed op kan nemen. Ook is de dosering belangrijk, die moet niet te laag zijn, en de stoffen moeten puur genoeg zijn. Er zijn vrij makkelijke manieren om stoffen als chondroïtine te verkrijgen, maar het resultaat is dan helemaal niet puur en dus is de hoeveelheid daadwerkelijke chondroïtine die in de supplementen verwerkt zit dan erg laag.

Er zijn ook supplementen te verkrijgen die een hoge kwaliteit hebben, waarbij ingrediënten gebruikt worden van goede fabrikanten met een hoge puurheid. Deze supplementen worden dan ook onafhankelijk gekeurd, met goede resultaten. De kwaliteit draagt enorm bij aan het tegengaan van gewrichtspijn, doordat de supplementen beter worden opgenomen en doordat de kwalitatief goede bouwstoffen een stuk beter kunnen worden gebruikt door je lichaam voor het opbouwen van kraakbeen. Gelukkig zijn de hoge kwaliteit glucosamine en chondroïtine online ook gemakkelijk te kopen.