Sporten

Mooi, gezond en slank door sporten

Hoe krijg je een mooi, slank en gezond lichaam? Ga lekker sporten en bewegen! Sporten om af te vallen geeft energie. Je gaat meer calorieën verbranden. Je traint je spieren waardoor je lichaam strakker en slanker wordt en het is ook nog eens heel leuk om te doen!

Welke sport is geschikt als je af wilt vallen

Eigenlijk zijn alle sporten geschikt. Kies vooral een sport die je echt leuk vindt zodat je je sport ook volhoudt. Zo voorkom je dat je sporttas na twee weken alweer in een hoekje staat te verstoffen. Wil of kun je niet op een vast tijdstip sporten, ga dan bijvoorbeeld hardlopen, zwemmen, fitnessen, fietsen of wandelen. Allemaal activiteiten waarbij je lekker in beweging bent die je de hele dag door kunt doen. Dat is praktisch als je het druk hebt of onregelmatig werkt.

Wil je juist wel op een vast tijdstip sporten, zoek dan een teamsport of ga samen sporten met een vriendin. Een vaste sportafspraak is een prima stok achter de deur om echt van de bank af te komen en te gaan sporten. Is hardlopen niks voor je? Denk ook eens aan yoga, pilates of martial arts. Yoga is mentale ontspanning en tegelijk een pittige training voor je spieren waardoor je lichaam sterker en slanker wordt. Geïnteresseerd? Bekijk eens deze yoga oefeningen voor beginner die je in je eigen huiskamer kunt doen.

fit

Afvallen is sport plus voeding

Sporten is fijn en gezond, maar als je echt af wilt vallen is het belangrijk om ook je voedingspatroon aan te passen. Je kunt alleen afvallen als je meer calorieën verbrandt dan dat je binnenkrijgt. Dit bereik je niet door jezelf uit te hongeren, maar wel door gezond te eten met veel groenten en eiwitten en minder tarwe en suiker. En daarnaast lekker te bewegen.