Noten

Noten: lekker en gezond

Noten zijn een populaire snack. Ze zijn er dan ook in veel verschillende soorten. En die soorten zijn op hun beurt weer verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo kun je bijvoorbeeld rauwe noten kopen. Deze noten zijn noten in hun meest pure vorm. Je proeft echt de smaak van noot, dat kan soms wat zoet zijn maar in andere gevallen ook bitter. Gezouten noten zijn ook erg populair. Het geeft de noot net even wat meer smaak en is zeker een aanrader voor in het café, aangezien je van de zoute smaak ook wat meer dorst krijgt. Daarnaast kun je ook gebrande of geroosterde noten kopen. Deze hebben een lekkere knapperige bite en dankzij het branden of roosteren net even wat meer smaak. 

Waarom zijn noten gezond

Je hoort men vaak zeggen dat noten gezond zijn, maar toch bevatten ze veel vetten en calorieën. Zijn ze dan wel zo gezond vraag je je dan af. Noten zijn rijk aan onverzadigde vetten, de zogenaamde goede vetten. Deze zorgen ervoor dat het cholesterol in je bloed omlaag gaat. Daarnaast zorgen de noten voor een snel verzadigd gevoel. Je zult er dan ook niet snel teveel van eten. Naast deze gezonde vetten, bevatten de noten ook veel vitamines, vezels en mineralen. Allemaal gezonde bouwstoffen waar je lichaam wat aan heeft.

Verschillende soorten noten

Naast de verschillende variaties in bereidingswijzen, zijn er ook veel verschillende noten te koop. De meest populaire noot is de cashewnoot. Deze noot heeft een heerlijke zoete smaak en kan prima als tussendoortje genuttigd worden. Ook als verrijking van je gerecht kan deze noot gebruikt worden. Vooral Oosterse gerechten maken gebruik van de cashewnoot. Ook de walnoot is een populaire noot. Deze kun je gepeld, maar ook in dop kopen. De walnoot wordt ook gebruikt in baksels en gerechten, denk bijvoorbeeld aan een heerlijke notencake met walnoten of als toevoeging aan de salade. 

Noten kopen

Je kunt noten kopen in de supermarkt. Deze zijn echter lang niet altijd vers, maar kunnen door de toevoeging van geur-, kleur- en smaakstoffen langer bewaard worden. Wil je heerlijke verse noten, dan zou je eens op een markt kunnen kijken. Vaak heeft de marktkraam tevens de mogelijkheid om de noten vers voor je te branden of roosteren. Afgesloten worden jouw verse noten dan het best bewaard. Heb je geen markt in de buurt, maar wil je wel kunnen genieten van heerlijke verse noten? Dan kun je deze ook online bestellen. Vaak heb je ze de volgende dag al in huis.