Diëten

Veel voorkomende diëten van 2020

Heb je goede voornemens gemaakt? Een goed idee! Veel mensen willen stoppen met roken of gewicht verliezen. Het is belangrijk om er nu ook voor te gaan en te slagen. Wanneer je gewicht wilt verliezen is het goed om een plan te hebben. Met andere woorden: kies een goed dieet. Welke diëten zijn er allemaal? We beperken er een paar met je. Onze tip is om uit de vele horeca koelkasten een goede te kiezen om alle ingrediënten van je dieet goed te bewaren.

Het Paleo dieet

Terug naar de oertijd. Het dieet is simpelweg een stap terug in de tijd. Het lichaam is nog niet zo snel ontwikkeld als de verandering van ons voedingspatroon. Melk, tarwe, witte rijst, witte pasta (spaghetti en lasagna’s) moet je laten staan. Je neemt het niet. Simpelweg omdat het er ook nog niet was in de oertijd. Noten, vlees, vis, volle granen en zoete aardappelen waren er wel en die mag je wel eten. Als je iets gaat eten is dus de vraag belangrijk of het er in de oertijd al was of niet. Een stuk chocolade niet: dus die mag je niet opeten.

Het ziekenhuisdieet

Wanneer iemand voor een operatie naar het ziekenhuis moet gaan moet de persoon op gewicht zijn. Soms moet de persoon in een week tot 10 kilo verliezen. Het ziekenhuisdieet is erg streng en is er op gefocust om snel veel gewicht te verliezen. Een stress dieet?!

Het jojo effect

Het brengt ons bij het jojo effect wat we willen bespreken. Kies voor een andere leefstijl en niet zo zeer voor een dieet. Je wilt op de lange termijn gewicht verliezen en er ook af houden. Wanneer je snel weer aankomt is dit heel ongezond. Je krijgt het verkeerde vet op je lichaam en leeft dan eigenlijk nog ongezonder als voor het dieet. Pas hier voor op.